dimecres, 15 de desembre del 2010

Programes útils pels nens: Scratch

Tal i com ja hem anat explicant a les altres entrades, el racó de l'ordinador és un lloc on els diferents alumnes, de manera individual o per parelles, utilitzen l'ordinador per tenir un primer contacte amb ell. Els mestres aprofiten alguns programes infantils com per exemple el Scratch, per tal de realitzar exercicis per ells.

L'Scratch és un programa que ens van explicar a classe i que vam tenir l'oportunitat de utilitzar. Penso que és molt útil ja que els nens poden aprendre d'una manera didàctica i divertida.

Els mestres poden enfocar aquesta activitat de dues maneres:

-          Una seria preparar la classe a través d'un muntatge amb Scratch, és a dir, si per exemple volen ensenyar als nens els números poden preparar una presentació a través de personatges.

-          I una altra manera també interessant d'utilitzar aquest programa, és a través de l'autoaprenentatge del nen, simplement una descoberta individual d'aquest programa, ja sigui a través de pautes que va dient el mestre o simplement tocant botons segons el seu parer.

Per altra banda, he pogut entrar al blog col·laboratiu d'unes companyes del grup B que ho fan sobre l'Scratch i també m'ha servit per adonar-me que podia pujar alguna entrada sobre aquest tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada