divendres, 26 de novembre del 2010

L’experiència del racó de l’ordinador a una escola valenciana

L’ordinador, des de ja fa uns quants anys, és un element clau en les aules del cicle d’educació infantil d’aquesta escola. Des dels 3 anys, poden gaudir d’un nou invent modern i alhora desconegut per ells, i per tant, a molts se lis desperta l’interès i serveix com a sistema d’aprenentatge. Els nens aprenen rutines que abans els seus pares, segurament, no els deixaven fer per por a trencar l’eina. 

Durant les primeres setmanes de curs, el mestre dedica temps a cada alumne perquè aquest aprengui com utilitzar les eines bàsiques (teclat, ratolí...). Els programes que utilitzen els diferents alumnes són molt variats, comencen amb un grau de dificultat baix i van pujant segons les seves capacitats.

Creuen convenient que aquest tipus de racó es faci sempre amb una altre persona, és a dir, dos alumnes. Així, no només aprenen coses sobre l’ordinador i els seus programes si no que també interaccionen amb els companys.

Com a conclusió podríem dir que ha sigut bona la incorporació d’aquesta nova tecnologia de la informació ja que així els infants aprenen a emprar una eina de comunicació i d’informació, com és l’ordinador, molt indispensable avui en dia.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada